Recept

- Chokladmousse-  (detta recept passar alla sorters choklad, som t ex vit ;-))
150 gr choklad
2 dl grädde
100 gr färskost
Bryt chokladen i bitar, smält den i grädden i en kastrull på svag värme. Var noga med att inte grädden börjar koka. Låt blandningen svalna i kylskåp, gärna över natten. Vispa sedan upp blandningen tillsammans med färskosten.

-Blåbärsmousse-
200 gr blåbär
0, 75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 gelatinblad
100 gr färskost
2 dl vispgrädde
Blötlägg gelatinbladen. Mixa tinade blåbär. Hetta upp en del av blåbärsmoset och smält gelatinet i det.
Blanda resterande blåbärsmos med socker, vaniljsocker och färskost. Häll i gelatinblandningen. Vispa grädden och vänd försiktigt ned den i blåbärssmeten. Låt stå en stund i kylskåp.

-"Fluff"-
180 gr choklad, t ex dumle, daim, geisha
eller 45- 50 gram godis med gelatin i, t ex Ahlgrens bilar, zoo, geléhallon
3 dl grädde
Smält ner godiset i grädden. Grädden får inte koka. Låt blandningen står i kylskåp över natten. Vispa till ett skum eller "fluff."


-Cake Pops-
Ett paket kex med fyllning, t ex Ballerina eller Oreo
100 gr philadelphiaost
ca ½ dl florsocker

Mixa sönder kexen till små smulor, tillsätt osten och florsockret
och vispa ihop till en smet.
Forma bollar och lägg på en bakplåtsklädd bricka/fat.
Låt stå i frysen ca 10 min.
Trä på bollarna på pinnar (t ex grillpinnar).
Doppa i smält vit choklad (färga gärna chokladen)
Dekorera klubban med t ex strössel.


- Grön Grodkaka-
400 g mandelmassa el. marsipan
150 g margarin eller smör
4 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Grön karamellfärg

Smörj en långpanna, ca 20 x 30 cm stor.
Riv mandelmassa grovt i en skål, blanda med mjukt smör.
Tillsätt ett ägg i taget. Rör om ordentligt.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Färga försiktigt med några droppar karamellfärg.
Bred ut smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen,
175 grader i 20-25 minuter.
Låt kakan svalna och själp sedan upp den.
Låt den kallna helt och skär den i rutor.
Sikta över florsocker.

-Rocky Road - cupcakes-

Här kommer receptet till 12 muffins:
115 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
25 g vit choklad (linser eller finhackad)
50 g minimarshmallows
25 g mandelspån eller finhackade jordnötter

Grädda i 180 grader i ca 18 minuter