torsdag 17 mars 2011

Tårtkurs

Igår höll jag för första gången i en "prova-på-kväll" i tårtdekorering och modellering. Tyvärr blev det ett par avhopp sista dagen på grund av sjukdom, men vi blev ändå en glad liten grupp av tårtbakande tjejer =).Vi gjorde två tårtor under kvällen, som vi sedan dekorerade. Tårtbottnarna hade jag bakat i förväg, men fyllningarna fick deltagarna göra själva, samt fylla och täcka tårtorna. Och så det roligaste av allt - att dekorera dem så klart.
Nu har tårtorna börjat ta form och några dekorationer har kommit på plats...
...och så här fina blev de när de var klara:
Den här tårtan innehöll: chokladbotten, hallonmousse och dumlefluff och täcktes med marsipan.
Och den här hade ljus botten och innehöll blåbärsmousse och vit chokladsmörkräm och täcktes med sugarpaste. Alla figurer modellerades i en blandning av modelling paste och sugarpaste.
Min tanke med kvällen var att försöka förmedla att det inte behöver vara så avancerat och krångligt att göra en fin tårta och att man inte behöver massor av särskilda "verktyg". Deltagarna fick dock testa flera olika verktyg och utstickare under kvällen och kunde på så sätt jämföra. Tiden går fort när man har roligt och allt gick så klart inte att hinna med under denna kväll, men det blir eventuellt ett nytt tillfälle till hösten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar