onsdag 20 april 2011

Att baka tårta med en reporter

I februari fick jag ett telefonsamtal från en reporter som jobbar på Jönköpings Posten. Hon hade googlat på "barntårtor" och av en slump hamnat på min blogg = kul! Hon frågade om hon fick komma hem till mig och baka en tårta med mig och mina döttrar, vilket hon också gjorde. Idag var reportaget i tidningen - en halvsida - och det är den första artikeln i en serie om kalas.
Artikeln var bra, förutom en del småfel. Det stod till exempel att jag jobbar på länsmuseet i Jönköping, vilket jag visserligen HAR gjort i flera år, men sedan 2006 är jag ateljérista (bildpedagog) och det är också det jag kommer att jobba som efter sommaren, när min mammaledighet är slut.
Det andra som jag reagerade på var att jag sagt: -"Det allra enklaste är att köpa ett färdigt marsipanlock och färdiga tårtbottnar. Man behöver inte krångla till det för mycket". Vilket jag också sa, men det låter som att jag själv brukar göra det - vilket inte stämmer! Tårtan som vi bakade tillsammans med reportern är gjord helt från grunden, där bottnar och fyllningar är hemgjorda och marsipanen knådad och kavlad för hand =).
Jag tycker däremot att det är helt OK att köpa färdigt och "bara" lägga ihop tårtan själv. Det behöver som sagt inte vara så krångligt att göra en tårta som många kanske tror ;-).
Sedan bad hon mig göra en improviserad figur på några minuter, medan hon tog kort. Det blev med andra ord inte direkt den snyggaste figurer jag har modellerat, men, men...lite får man ju bjuda på sig själv ;-).
Det största felet fanns dock i receptet på "fluff" där det stod att man skulle ta en hel påse Ahlgrens bilar till 3 dl grädde - det stämmer INTE. Det räcker med ca 50 gram! Det rätta receptet finns här på bloggen under fliken "Recept".
I det stora hela var det i alla fall ett bra reportage - vääääldigt stort och med många bilder. Tyvärr fanns det dock inga bilder på den färdiga tårtan och på hur fint vårt improviserade kalas såg ut, så därför kommer det ett par sådana bilder här:
Och så här blev alltså vår "djungeltårta" som jag och mina döttrar Saga, Stina och Märta gjorde tillsammans:

3 kommentarer:

  1. Kul att se för mig som inte har tidning! Bara nåra små fel då i tidningen;) Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Jag har klippt ut artikeln, så får vi se när jag bakar den första tårtan med figurer:)
    Eran va jättefin!!

    SvaraRadera